al-fatihah

Al – Fatihah.
To Arwah Saiful Aizat.
One of my closest friend till now.
Arwah telah dikebumikan, kelmarin, 11 Jan 2015.
Arwah meninggal dunia atas sebab kemalangan kereta. Keretanya terbalik. Dia dan sepupunya meninggal dunia . Allah hu.
Last meetup aku dengan arwah adalah pada last year. Di rumah Fatihah, Alhamdulillah masih kuat lagi dalam ingatan memori aku bersama arwah.
Sekarang arwah sudah pergi,
kita doakan dia tergolong dalam orang orang yang baik.
insyaAllah.
Alfatihah.

2/3 = ?

unexpected.
itulah definisi mati. DSC_0148last aku jumpa, may 2014. saje temankan didi panjat broga for the first time. tak sangka pulak itu last meetup. dumbstruck sekejap, bila call dia tadi, police officer yg jawabkan. dalam hati mati mati tak nak percaya member aku eksiden. tapi nada polis tu aku dah dapat cam berita buruk.

aku drive dari melaka nk ke bangi, dengan harapan dalam hati semuanya akan baik baik saja. biarlah eksiden, janji selamat. tapi dalam hati dah tak sedap, tak sampai 1/4 perjalanan pun, aku da stop kt RnR pedas. check phone, check apa latest update.

ada forwarded msg, yg kata arwah dah pegi dah. confirm. al-fatihah. memang aku stop lama gak la dekat pedas tu. terkial2.

yg aku boleh lakukan sekarang ni, sedekahkan bacaan yassin. doakan si arwah. moga ditempatkan di tempat yg baik. insha Allah esok aku akan datang jumpa kau pul utk last time.

View original post

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s